Archisan | NKM1
16290
single,single-portfolio,postid-16290,ajax_fade,page_not_loaded,,portfolio-category-architecture

 

A mixed-use building of restaurant, owner’s residence, and apartments, located in the central Tokyo. The idea of design is to archive a consistent and minimalist exterior envelope while dealing with a variety of internal program and spacial requirements. The design has carefully controlled sizes and patterns of the edge and corner conditions, especially controlling the sectional details of the sash in relationship to the terrace opening, in order to emphasize ‘STEP’ effect in RC cast structure. The result has achieved somewhere between classic and post modern expression of architecture.

这个建筑位于东京都内,包括了房东的住宅、集合住宅和商业店铺。内部零乱的元素并没有直接对外展现出来,在外观还是追求了一个统一性。在那里,阳台设计成封闭式的,阳台的开口部分和窗扇的开口部分的大小分成3种规格。并且,把窗户所持玻璃面的高低差运用到阳台的开口中,尝试了RC的高低差表现。由此,这个高低差也应用到了突出来的楼板,起到了遮阳蓬的作用。整体拥有着古典气息,而表现上却是简单现代化的。

Collaboration with ISSHO, Shuji Tada(Structure)  Photo: Kouichi Torimura